مقاله بررسی روش های مختلف تیغ زنی بر عملکرد وبقای گیاه دارویی آنغوزه | هلپکده
no-img
هلپکده

مقاله بررسی روش های مختلف تیغ زنی بر عملکرد وبقای گیاه دارویی آنغوزه


هلپکده
مطالب ویژه
اطلاعیه های سایت

گزارش خرابی لینک
اطلاعات را وارد کنید .

ادامه مطلب

WORD
مقاله بررسی روش های مختلف تیغ زنی بر عملکرد وبقای گیاه دارویی آنغوزه
WORD
۱۳ اسفند, ۱۳۹۴
344 کیلوبایت
۰ تومان
دریافت کد تخفیف
رایگان – خرید

مقاله بررسی روش های مختلف تیغ زنی بر عملکرد وبقای گیاه دارویی آنغوزه


گیاه آنغوزه

آنغوزه با نام علمی Ferula assa-foetida L از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان می باشد. این گیاه علفی, چند ساله و مونوکارپیک است به طوریکه در طول رویش فقط یکبار به گل می رود (سال پنجم یا ششم رویش ) و سپس دوره رویشی آن خاتمه می یابد. ریشه این گیاه شیره ای را در خود ساخته و ذخیره می کند که با عمل تیغ زدن مورد بهره برداری قرار میگیرد. این شیره مصارف دارویی داشته و جهت تهیه داروهای ضد انگل, ضد تشنج و قاعده آور مورد استفاده قرار می گیرد.

این مطالعه در مرتع آنغوزه منطقه خمروت شهرستان زرند ( واقع در شمال غرب کرمان ) به منظور تعیین بهترین روش تیغ زنی برای گیاه دارویی آنغوزه انجام شد . در این تحقیق اثرات پنج روش تیغ زنی عرضی ( شاهد ) , دو طرفه , یکطرفه , طولی و تلفیقی ( ترکیبی از یکطرفه و طولی ) برروی عملکرد شیرابه دهی و بقای گیاه آنغوره در قالب طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار مورد بررسی قرارگرفت . نتایج تجزیه واریانس نشان دادکه اثر تیمارها (روشهای تیغ زنی ) بر عملکرد شیرابه و بقای گیاهان تیغ خورده در سطح احتمال ۱/۰ درصد معنی دار بود .

مقاله بررسی روش های مختلف تیغ زنی بر عملکرد وبقای گیاه دارویی آنغوزه بررسی انواع تیغ زنی بر عملکرد گیاه آنغوزه مقاله بررسی روش های مختلف تیغ زنی بر عملکرد وبقای گیاه دارویی آنغوزه D8 B1 D9 88 D8 B4 D9 87 D8 A7 DB 8C D9 85 D8 AE D8 AA D9 84 D9 81 D8 AA DB 8C D8 BA D8 B2 D9 86 DB 8C D8 A8 D8 B1 D8 B9 D9 85 D9 84 DA A9 D8 B1 D8 AF D9 88 D8 A8 D9 82 D8 A7 DB 8C DA AF DB 8C D8 A7 D9 87 D8 AF D8 A7 D8 B1 D9 88 DB 8C DB 8C D8 A2 D9 86 D8 BA D9 88 D8 B2 D9 87

ارتفاع این گیاه متفاوت و بین ۲ تا ۵/۲ متر است. در انتهای ساقه های اصلی و فرعی گلهای زرد رنگ و مجتمع به صورت گل آذین چتر مرکب پدیدار می شود. برگهای قاعده ساقه این گیاه عموما گوشتدار, به طول متوسط ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر و فاقد دمبرگ و منقسم به قطعاتی با تقسیمات فرعی دندانه دار یا لوبدار است . این گیاه بومی استپ های ایران و قسمتهایی از افغانستان می باشد .

پسورد فايل فشرده : helpkadeh.ir

( پسورد را تايپ کنيد )



درباره نویسنده

مدیر سایت 89 نوشته در هلپکده دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code